Opskrift |
Basis |
Brug |
Foto |
Sorte Tiger rejer med
Wasabi |
Black Tiger Rejer
Hvidløg
Chili
Fiskekrydderi
Soya sauce
Wasabi creme
Økologisk smør
Godt brød
Hvidløgspeber
Maldon havsalt |
Gasgrill
Krydr rejer med
olivenolie, hvidløgspulver og chili samt citron. Lad dem stå min ½ time.
Brænd krydderier af i
olien i forud opvarmet støbejernsfad sammen med friske hakkede hvidløg
ilæg rejer marineret
forinden i det varme fad
Lad det stege i få
minutter ved svag varme med tilsætning af hvidvin/vand
Når rejerne har (næsten)
skiftet farve til rødlig, afdækkes med staniol og retten er klar til
servering
Tilbehør: Brød, smør,
hvidløgspeber, Wasabi creme med soya sauce, Maldon havsalt
Vin: En god Chardonnay er
passende |
Kommer |
Lakseside med
kartoffeltern |
Lakseside ca. 200
g/person
Fiskekrydderi
Hvidløgspulver
Citronpeber
Citron/lime
Dild
Olivenolie
Maldon havsalt
Løvstikkesalt
Kartofler skåret i tern
1,5 x 1,5 cm
|
Gasgrill
Aflang foliebakke smøres
med olivenolie
Lakseside renses og
tørres og ilægges foliebakken, skindside nedad.
Laksen tørres for vand og
smøres med olivenolie.Krydres let med hvidløgspulver, citronpeber og
fiskekrydderi, evt. lidt Maldon havsalt. Afslut med dild og citron.
Kartoffeltern ilægges
støbejernsfad, dryppes med olivenolie og krydres med løvstikkesalt.
Dækkes forsigtig 2/3 med vand. Tilsæt citronsaft. Fadet afdækkes med
folie og stilles på grillen.
Når kartofler er i gang
stilles fad med fisk på grillen. Hvidvin/vand tilsættes så der ikke
tørsteges.
Med arbejdsgangen er
kartofler og laks færdig på samme tid.
Vædske fra kartofler kan
bevares og benyttes som sauce, men kartofler kan med held koges tørre
som en anden nuance.
Sauce: kartoffelvæden, en
sauce til laks eller smeltet smør.
|
Laksen klar til grillen |
Løvstikkesalt |
Groft havsalt
Frisk løvstikke |
|
|
Carpaccio |
Oksemørbrad i fine skiver
(Alternativ: Parmaskinke)
Spinat eller ruccola
salat
Parmesan
Olivenolie
Lime
Groftkværnet peber
Brunede Cashew nødder i
sesamolie og let brunet sesamfrø anvendes sammen med
parmaskinkeversionen.
Vin:
Italiensk som Ripasso |
Anrettes på egnede
tallerkner |
Oksemørbradversion
Parmaskinkeversionen
Grillede Cashew nødder og Sesamfrø
|
Jamie Oliver grill bøffer
med pasta |
Oksemørbrad (premium fra
CooP Thisted) omsvøbt med bacon.
Krydderurter fra haven
frisk, hakket sammen med ansjosfiletter og iblandet olie
|
Gasgrill anvendes, hyppig
påsmøring af pasta.
Fornemmelse for kød
påkrævet!
Pastafremstilling i
blender på basis af olie og kryddeurter. |
Undervejs bøffer med pasta påført
Pasta
fremstilles, husk ansjoser
Kartofler kan med held koges sammen med løvstikke. Citrus og godt med
salt sikrer et fast resultat der ikke koger over
|
Grillet tun filet |
Tunfilet ca 2-3 cm tyk
Balsamico
Salt & peber
Olivenolie |
Gasgrill anvendes
Tunfiletterne påføres
Balsamici, salt og peber, samt olie.
Grilles ca 2min+ på hver
side afhængig af hvor rød bøffen ønskes. |
Undervejs
På
grillen
|
Helgrillet havørred |
Friske havørreder, ca 700
g svarer til 2 personer.
Friske krydderurter
Olivenolie
Salt & peber
Fiskekrydderi
Vin: Som Chablis
|
Havørrederne grilles på
gasgrill.
Kan grilles direkte, men
det foretrækkes at lægge dem i fad
Nye kartofler er super
som tilbehør |
Rengjorte havørreder
Friske
krydderurter hakkes og anvendes som fyld
|
Grillet Rib Eye |
Rib Eye bøffer (Premium
Coop Thisted)
Pommes Slim
Tomater
Krydderbearnaise
Salt |
Den lette omgang, ca 15 -
25 minutter til klargøring af retten fra bunden til servering.
Steaks krydres med
olivenolie, barbecue, hvidløgspulver, chili samt citronsaft.
Tomater skylles, fritter
varmes, bearnaise fra Jensen varmes.
Gasgrill anvendes
Vin:
Italiensk som Ripasso |
Klar
til brug |