Forsiden

Oversigt

Kvalitetsstyring

Foto

Oplevelser

Dans

Kunst

Thailand 2005

Gran Canaria 2005

Foto index

Litteratur

Fotogalleri

DM standard

Jysk GP 06

Thailand 06

Foto index - haven og havet

Foto index - 2006

Citatsamling

Fotos 2008

Fotos 2009

Fotos afslutning 3G

Nostalgi...

Normandiet 2009

Lærke

Vinter 2010

Collager

De 17 succeskriterier

Fish - regler

Hverdagens fornøjelser

Bornholm

Ledelse

Contrast

Stor pige

Hamburg 2010

Spring 2011

Summer 2011

Summer 2012

End 2012 - Hamburg

Sommer 2013

The big Five

 

 

Hverdagens fornøjelser   

Opskrift

Basis

Brug

Foto

Sorte Tiger rejer med Wasabi

Black Tiger Rejer

Hvidløg

Chili

Fiskekrydderi

Soya sauce

Wasabi creme

Økologisk smør

Godt brød

Hvidløgspeber

Maldon havsalt

Gasgrill

 

Krydr rejer med olivenolie, hvidløgspulver og chili samt citron. Lad dem stå min ½ time.

 

Brænd krydderier af i olien i forud opvarmet støbejernsfad sammen med friske hakkede hvidløg

 

ilæg rejer marineret forinden i det varme fad

 

Lad det stege i få minutter ved svag varme med tilsætning af hvidvin/vand

 

Når rejerne har (næsten) skiftet farve til rødlig, afdækkes med staniol og retten er klar til servering

 

Tilbehør: Brød, smør, hvidløgspeber, Wasabi creme med soya sauce, Maldon havsalt

 

Vin: En god Chardonnay er passende

Kommer

Lakseside med kartoffeltern

Lakseside ca. 200 g/person

 

Fiskekrydderi

Hvidløgspulver

Citronpeber

Citron/lime

Dild

Olivenolie

Maldon havsalt

Løvstikkesalt

 

Kartofler skåret i tern 1,5 x 1,5 cm

 

Gasgrill

 

Aflang foliebakke smøres med olivenolie

 

Lakseside renses og tørres og ilægges foliebakken, skindside nedad.

 

Laksen tørres for vand og smøres med olivenolie.Krydres let med hvidløgspulver, citronpeber og fiskekrydderi, evt. lidt Maldon havsalt. Afslut med dild og citron.

 

Kartoffeltern ilægges støbejernsfad, dryppes med olivenolie og krydres med løvstikkesalt. Dækkes forsigtig 2/3 med vand. Tilsæt citronsaft. Fadet afdækkes med folie og stilles på grillen.

 

Når kartofler er i gang stilles fad med fisk på grillen. Hvidvin/vand tilsættes så der ikke tørsteges.

 

Med arbejdsgangen er kartofler og laks færdig på samme tid.

 

Vædske fra kartofler kan bevares og benyttes som sauce, men kartofler kan med held koges tørre som en anden nuance.

 

Sauce: kartoffelvæden, en sauce til laks eller smeltet smør.

 

 

 

 

 

Laksen klar til grillen

Løvstikkesalt

Groft havsalt

Frisk løvstikke

 

 

Carpaccio

Oksemørbrad i fine skiver

(Alternativ: Parmaskinke)

Spinat eller ruccola salat

Parmesan

Olivenolie

Lime

Groftkværnet peber

 

Brunede Cashew nødder i sesamolie og let brunet sesamfrø anvendes sammen med parmaskinkeversionen.

 

Vin:

Italiensk som Ripasso

Anrettes på egnede tallerkner

   

Oksemørbradversion                                                                                    Parmaskinkeversionen

 

Grillede Cashew nødder og Sesamfrø

 

Jamie Oliver grill bøffer med pasta

Oksemørbrad (premium fra CooP Thisted) omsvøbt med bacon.

Krydderurter fra haven frisk, hakket sammen med ansjosfiletter og iblandet olie

 

Gasgrill anvendes, hyppig påsmøring af pasta.

Fornemmelse for kød påkrævet!

Pastafremstilling i blender på basis af olie og kryddeurter.

Undervejs bøffer med pasta påført

Pasta fremstilles, husk ansjoser

Kartofler kan med held koges sammen med løvstikke. Citrus og godt med salt sikrer et fast resultat der ikke koger over

 

 

 

Grillet tun filet

Tunfilet ca 2-3 cm tyk

Balsamico

Salt & peber

Olivenolie

Gasgrill anvendes

 

Tunfiletterne påføres Balsamici, salt og peber, samt olie.

 

Grilles ca 2min+ på hver side afhængig af hvor rød bøffen ønskes.

Undervejs

 

På grillen

 

 

Helgrillet havørred

Friske havørreder, ca 700 g svarer til 2 personer.

 

Friske krydderurter

Olivenolie

Salt & peber

Fiskekrydderi

 

Vin: Som Chablis

 

 

 

 

Havørrederne grilles på gasgrill.

 

Kan grilles direkte, men det foretrækkes at lægge dem i fad

 

 

 

Nye kartofler er super som tilbehør

Rengjorte havørreder

Friske krydderurter hakkes og anvendes som fyld

 

Grillet Rib Eye

Rib Eye bøffer (Premium Coop Thisted)

Pommes Slim

Tomater

Krydderbearnaise

Salt

Den lette omgang, ca 15 - 25 minutter til klargøring af retten fra bunden til servering.

 

Steaks krydres med olivenolie, barbecue, hvidløgspulver, chili samt citronsaft.

 

Tomater skylles, fritter varmes, bearnaise fra Jensen varmes.

 

Gasgrill anvendes

 

Vin:

Italiensk som Ripasso

Klar til brug

 

 

 

 

 

 

Sorte tiger rejer på spyd

Jørgens kartofler med Mornay

Langtidsstegt kalvemørbrad

Lakseside

Fyldt mørbrad

Flanksteak på grill

Krydderurter

Kryddersalt

Fiskefrikadeller

Krydderier i ethvert køkken

Rødvin

Hvidvin

Rose vin

 

 

 

Send e-mail til jks@jks4u.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Senest opdateret: 27. december 2013